петак, 25. новембар 2016.

Podrška Slavici Burmazović | Ksenija Pavlović- Predsednica odbora za socijalna pitanja "Narodna Jaka Srbija"

Slavica Burmazović  je  Srpska  majka , troje maloletne dece koja su kidnapovana, od strane njenog bivšeg supruga Ejup Sabri ja .

 Jednog jutra pre godinu dana i tri meseca,  on je ustao ranije nego obično. Rekao Slavici da ode  do prodavnice, spremio decu , uzeo taksi i odveo ih u nepoznatom pravcu. Šok majke dok se vraćala iz prodavnice , videvši svoju decu kako odlaze sa ocem , bez ikakvog njegovog  objašnjenja je neopisiv. Iz taksija joj je poslao samo fotografije i napisao joj, da  je to poslednji put,  kada je videla svoju decu!.
Kada  je  Slavica nakon toga, prijavila kidnapovanje Aiše, Esme i Tarika , slučaj je proglašen otmicom. Slavica je preduzela zakonske mere , naravno dobila i pravosnažnu presudu Suda u Turskoj . Da se deca pod hitno, vrate u Srbiju njihovoj majci.
Godinu i po dana Slavica nije pored svoje dece. Pored toga što je sud u Turskoj , doneo presudu da joj se deca vrate , ništa se nije promenilo. Ejup je decu odveo daleko  van Turske. Ni Turska niti Srbija ne reaguju konkretno povodom te presude. Majka jos uvek živi u beznadju a na koja god vrata se obratila,  svi su joj vrata zatvorili.

Danas i ovih dana Slavica Burmazović , nalaziće se ispred zgrade Vlade Srbije , svakog dana od 12 ‘ 14 . Mirnim protestom će pokušati da probudi, usnulu državu Srbiju  i njenu oholu vlast, da saslušaju njen vapaj , molbe , apel da joj državni organi pomognu konačno. Da joj se deca vrate!.
Srbijo stidi se kada dozvoljavaš da se tako  nešto odvija deci Srpskim državljanima, taj teror, nasilje i nemarnost prema deci od strane njihovog oca. Koji je pri tom prekršio zakone a gle čuda?, Ispade da mu se može i da mu niko ne može ništa?!.

Ovim putem se u ime pokreta Narodna Jaka Srbija, obraćam na prvom mestu  Srpskom  narodu, da izadju na ulice, podrže Slavicu u njenoj borbi  da bi vratila svoju decu!. Ovo se može desiti i bilo kome od nas, moramo pokazati saosećanja i podržati ovu ženu!.

Zatim se obraćam  i Vladi Republike Srbije, ministru Dačiću , ministarki pravde Neli Kuburovic
 da se pokrenu . Da ovoj ženi pomognu zaista a ne samo praznim pričama!. Njoj vaše prazne priče nisu potrebne!, treba joj konkretna pomoć!. Sram vas bilo sve , trebalo bi da se stidite!.
Ono što znamo da možete uraditi, je da se pokrene Interpolova poternica kako od strane Srbije, tako i od strane Turske!. Da neko konačno stane na put tom nasilniku od čoveka . Da se deca Srpski državljani vrate kući !.

Ili ćete mi možda reći, da imate prečih posla i važnijih pitanja?!! od pomoći  Srpskom narodu u bilo kojoj situaciji,  pa i ovako tragičnoj!.  Sramota za Vladu Republike Srbije ,  ministarku pravde Nela Kuburovic, ministra Spoljnih poslova Ivicu Dačića, predsednika Vlade Aleksandra Vučića i  predsednika države Tomislava Nikolića !. 
Sramota za celu državu što ne radi u interesu svojih gradjana!. 
Izadjimo iz svojih oklopa i pomozimo ovoj ženi zaista!.

          Ksenija Pavlović
Predsednica odbora za socijalna pitanja "Narodne Jake Srbije"

Нема коментара: