петак, 25. новембар 2016.

Podrška Slavici Burmazović | Ksenija Pavlović- Predsednica odbora za socijalna pitanja "Narodna Jaka Srbija"

Slavica Burmazović  je  Srpska  majka , troje maloletne dece koja su kidnapovana, od strane njenog bivšeg supruga Ejup Sabri ja .

 Jednog jutra pre godinu dana i tri meseca,  on je ustao ranije nego obično. Rekao Slavici da ode  do prodavnice, spremio decu , uzeo taksi i odveo ih u nepoznatom pravcu. Šok majke dok se vraćala iz prodavnice , videvši svoju decu kako odlaze sa ocem , bez ikakvog njegovog  objašnjenja je neopisiv. Iz taksija joj je poslao samo fotografije i napisao joj, da  je to poslednji put,  kada je videla svoju decu!.
Kada  je  Slavica nakon toga, prijavila kidnapovanje Aiše, Esme i Tarika , slučaj je proglašen otmicom. Slavica je preduzela zakonske mere , naravno dobila i pravosnažnu presudu Suda u Turskoj . Da se deca pod hitno, vrate u Srbiju njihovoj majci.
Godinu i po dana Slavica nije pored svoje dece. Pored toga što je sud u Turskoj , doneo presudu da joj se deca vrate , ništa se nije promenilo. Ejup je decu odveo daleko  van Turske. Ni Turska niti Srbija ne reaguju konkretno povodom te presude. Majka jos uvek živi u beznadju a na koja god vrata se obratila,  svi su joj vrata zatvorili.

Danas i ovih dana Slavica Burmazović , nalaziće se ispred zgrade Vlade Srbije , svakog dana od 12 ‘ 14 . Mirnim protestom će pokušati da probudi, usnulu državu Srbiju  i njenu oholu vlast, da saslušaju njen vapaj , molbe , apel da joj državni organi pomognu konačno. Da joj se deca vrate!.
Srbijo stidi se kada dozvoljavaš da se tako  nešto odvija deci Srpskim državljanima, taj teror, nasilje i nemarnost prema deci od strane njihovog oca. Koji je pri tom prekršio zakone a gle čuda?, Ispade da mu se može i da mu niko ne može ništa?!.

Ovim putem se u ime pokreta Narodna Jaka Srbija, obraćam na prvom mestu  Srpskom  narodu, da izadju na ulice, podrže Slavicu u njenoj borbi  da bi vratila svoju decu!. Ovo se može desiti i bilo kome od nas, moramo pokazati saosećanja i podržati ovu ženu!.

Zatim se obraćam  i Vladi Republike Srbije, ministru Dačiću , ministarki pravde Neli Kuburovic
 da se pokrenu . Da ovoj ženi pomognu zaista a ne samo praznim pričama!. Njoj vaše prazne priče nisu potrebne!, treba joj konkretna pomoć!. Sram vas bilo sve , trebalo bi da se stidite!.
Ono što znamo da možete uraditi, je da se pokrene Interpolova poternica kako od strane Srbije, tako i od strane Turske!. Da neko konačno stane na put tom nasilniku od čoveka . Da se deca Srpski državljani vrate kući !.

Ili ćete mi možda reći, da imate prečih posla i važnijih pitanja?!! od pomoći  Srpskom narodu u bilo kojoj situaciji,  pa i ovako tragičnoj!.  Sramota za Vladu Republike Srbije ,  ministarku pravde Nela Kuburovic, ministra Spoljnih poslova Ivicu Dačića, predsednika Vlade Aleksandra Vučića i  predsednika države Tomislava Nikolića !. 
Sramota za celu državu što ne radi u interesu svojih gradjana!. 
Izadjimo iz svojih oklopa i pomozimo ovoj ženi zaista!.

          Ksenija Pavlović
Predsednica odbora za socijalna pitanja "Narodne Jake Srbije"

Нема коментара:

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...