петак, 9. децембар 2016.

Борба за мајке тек почиње-Предата петиција са 103691. потписом Народној Скупштини за демографску накнаду|Јака Србија

Саопштење за јавност

„ Народна јака Србија“ и удружење „ Мајке са троје деце“ обавештавају јавност да је акција прикупљања потписа за подршку“ Петицији за демографску накнаду родитељима за треће дете“, приведена крају. Петицију је својим потписима подржало 103691 грађана, што је у складу са законом више него довољно. Потписи су данас 09.12.2016. године,  уз званичан захтев предати на писарници Народне скупштине Републике Србије.


Предаји потписа су уз активисте удружења и чланова покрета присуствовали и председник „ Народна јака Србија“, Игор Јакшић и потпредседница удружења „ Мајке са троје деце“, Ксенија Павловић .
-„ Удружење Мајке са троје деце“ је на иницијативу "Јаке Србије" и њеног председника Игора Јакшића учествовало и својим залагањем допринело да се прикупи оволики број потписа у борби да помогне свим мајкама у остваривању права из домена права мајке и детета. Овог пута смо ставили акценат на демографску накнаду која по Грађанском законику припада мајци по основу рођења трећег детета до његовог пунолетства. У предизборној кампањи владајућа коалиција нам је обећавала да ће исплата демографске накнаде почети најкасније до септембра 2016. године. Нажалост показало се да смо још једном обманути од стране наших политичара, а све зарад победе на изборима. Грађански законик још увек није ни ушао у скупштинску процедуру. Овом петицијом желимо да убрзамо усвајање Законика и његову примену- истакла је потпредседница удружења „ Мајке са троје деце“,  Ксенија Павловић.


-Игор Јакшић лидер „ Народна јака Србија“  овим путем се захваљује Удружењу "Мајке са троје деце" у пожртвовању и залагању у спроведеној акцији. Ми као политички субјект нисмо желели да овом акцијом прикупљамо јефтине политичке поене и истичемо себе у први план. Као што су покушали да примарну улогу преузму неке друге странке дајући у одређеном тренутку подршку и позивајући мајке на протест испред владе. Што нећемо чинити и надаље. Нама ће увек бити примат борба за грађане . Демографска накнада је само полазна тачка у остваривању права мајке и детета. Ми смо себи поставили за циљ да идемо и даље, па смо својим Програмом предвидели  враћање примата жени, мајци, и правно и законодавно.  Ни једну мајку у Србији нико не сме и не може називати нерадником и осудити чин рађања као што је у једном трену то учинио премијер Србије.Назвавши мајке нерадницима. Нама приоритет као држави мора бити највећа инвестиција у рађање деце и наталитет ,јер ми у протеклом периоду по свим статистичким подацима као народ и као нација изумиремо .У последњих 10 година нам је резултитат . 600,000 хиљада грађана Србије је више умрло него се родило. И то је катасрофалан и погубан резултат. То убудуће не смемо и нећемо дозволити.
Уунаредном периоду Јака Србија ће се борити да свака мајка која роди троје деце оствари право на просечни национални лични доходак по рођењу трећег детета. Након истека радног периода моћи ће да поднесе захтев за пензију. По рођењу четвртог, петог, итд., детета, раст плате на републичком нивоу Републике Србије биће пропорционално увећаван. Улагање у нашу децу јесте улагање у будућност. Ми ћемо уложити све напоре да жене рађају што више деце и да примају надокнаде за време трудноће и након порођаја. Желимо да им омогућимо осмех на вратима породилишта и сигурност са бебом у наручју где год да су. Да у страховитој борби против беле куге не опорезујемо беби храну и опрему. Стимулишући младе родитеље. Само тако наша нација има наде у опстанак. Само улажући у наше жене, мајке, децу можемо имати стабилну и јаку будућност.
Захваљујем се свим грађанима који су се одазвали и сами организовали у прикупљању потписа, још увек има наде да се можемо удружити као народ са правом идејом у борби за бољу будућност.
- поручио је председник покрета „ Народна јака Србија“, Игор Јакшић.
Информативна служба
Народна Јака Србија 

10 коментара:

električar је рекао...

Želim svima maksimalan uspeh! Ali, izgleda da će biti potrebna velika upornost ...

Unknown је рекао...

Suze mi krenuše umesto da se radujemo i uživamo sa svojom decom,ja ne mogu da izdvojim za hleb i mleko,tuga,samo radimo za dažbine a ne moramo ni da jedemo a kamoli nesto vise,nadam se da će ovo uraditi plodom i da će biti još puno,puno dece...

Unknown је рекао...

Svaka čast!!!

Unknown је рекао...

Lepa vest. Nazalost drzava treba svojevoljno da resava takva pitanja bez peticija. Samo napred do uspeha.

Unknown је рекао...

Lepa vest. Nazalost drzava treba svojevoljno da resava takva pitanja bez peticija. Samo napred do uspeha.

Анониман је рекао...

Ja sam majka koja ima 8 deteta i nemam nista��Ako se sami ne snađemo nema pomoći od drzave��.Drago mi je ako ovo urodi plodom..

jakasrbijainfosluzba.blogspot.com је рекао...

Јавите нам се на маил jakasrbija.info@gmail.com
Ви као мајка осморо деце сте за нас институција и имате пуну подршку од нас
Ако нешто можемо учинити за вас ту смо
Хвала

Анониман је рекао...

Imam jedno pitanje koje interesuje svih 103 000 građana koji su potpisali tu peticiju
Sta se desilo sa njom, proslo je vise od dva meseca, a nista se nije spomenulo povodom toga.
Hvala na odgovoru
Majka troje dece

jakasrbijainfosluzba.blogspot.com је рекао...

Петиција и потписи су уредно предати У Скупштину Србије ,Владу Србије и Министарству Правде
Обавештени смо писмено да је у припреми грађански закон за демографску накнаду ,који ће бити послат скупштини на разматрање
УСКОРО ИЗЛАЗИМО СА ЈАВНИМ СТАВОМ И ЗАХТЕВОМ О ДЕМОГРАФСКОЈ НАКНАДИ И НАШИМ СТАВОМ ДА НЕ СМЕ НАКНАДА БИТИ МАЊА ОД МИНИМАЛЦА РС ЛИНЕАРНО НА НИВОУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
И ДА НЕЋЕМО ПРИХВАТИТИ НИШТА МАЊЕ
ХВАЛА

Unknown је рекао...

Чињеница Је да Срби као народ нестајемо и ову активност доживљавам, као помоћ да Срби опстану и да не нестану. Како више стимулисати српски народ од мањина који живе у Србији и које не нестају?

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...