понедељак, 28. новембар 2016.

Игор Јакшић "Jака Србијa"|Официри војске Србије срамно ћутали кад су приступили војсци ЕУ и НАТО,а сад просе по улицама

Где је она Српска част ,морал и достојанство Српског војника? 

Да се разумемо, ако бисмо морали да изаберемо пет најлошијих ствари за неко друштво и државу, међу тих пет у самом врху би била она да је социјално стање у војсци лоше. 

Ништа горе од гладног војника. И официра. То је пораз свих. 
Држава је годинама била под санкцијама, економија земље нестабилна под вођством лоших власти.
Војску су нам , наиме, „реформисали“ издајничке структуре власти од 2000 год. до данас па сад у њој постоји и синдикат, а чланови тог Војног синдиката одржали су  протест у Београду, незадовољни социјалним статусом њихових припадника. 
И то разумем и подржавам али шта је суштински проблем.
Међутим, требало би и војска да разуме шта је то војска.И морам се запитати да ли у нашој војсци још постоје они часни војници и официри који размишљају .
Који пре свега бране част наше државе.
Војска би требало да се сети да част,морал и поштење су најважнији постулати Српског војника.
У Бриселу је почетком новембра  потписана нота о приступању војске Србије техничком споразуму о успостављању борбене групе Европске уније „Хелброк“.
Ноту су, како је саопштило Министарство одбране, потписали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и његов грчки колега адмирал Евангелос Апостолакис.
На панелу су учешће узели и начелници генералштабова Албаније, Босне и Херцеговине, Грузије, Малија, Мјанмара и Црне Горе, као и командант Афричке команде Оружаних снага САД.
 Зар тада часни официри Војске Србије нису имали потребу и обавезу да се побуне против уласка у војне структуре ЕУ односно НАТО алијансе за Европу. И траже заштиту од Председника Србије да примени уставна и законска овлашћења и „узме у заштиту припаднике Војске“. 


Зар нису требали ако ништа друго изаћи из структура војске и поднети оставке на своја радна места из осећаја части и морала да не служе  окупатора.

Не нису се чули ,и у тишини су прухватили споразум о приступању борбене групе у Европској унији "Хелброк" 

Српски Војник (официр) је увек био пример части и непоколебљивости у одбрани своје родне груде , данас он више нема достојанство.


Игор Јакшић
Председник
"Јака Србија"


1 коментар:

Анониман је рекао...

Cast, moral i postenje se ne jedu. Niti se njima placaju racuni, izdrzava porodica i ostalo. Glupo je, cak i smesno pozivati se na neke vrednosti kada je sam prvi demokratski premijer, bog da mu dusu prosti, izjavio da ko hoce moral neka ide u crkvu, mada ni tamo nisu cista posla.