понедељак, 28. новембар 2016.

Игор Јакшић "Jака Србијa"|Официри војске Србије срамно ћутали кад су приступили војсци ЕУ и НАТО,а сад просе по улицама

Где је она Српска част ,морал и достојанство Српског војника? 

Да се разумемо, ако бисмо морали да изаберемо пет најлошијих ствари за неко друштво и државу, међу тих пет у самом врху би била она да је социјално стање у војсци лоше. 

Ништа горе од гладног војника. И официра. То је пораз свих. 
Држава је годинама била под санкцијама, економија земље нестабилна под вођством лоших власти.
Војску су нам , наиме, „реформисали“ издајничке структуре власти од 2000 год. до данас па сад у њој постоји и синдикат, а чланови тог Војног синдиката одржали су  протест у Београду, незадовољни социјалним статусом њихових припадника. 
И то разумем и подржавам али шта је суштински проблем.
Међутим, требало би и војска да разуме шта је то војска.И морам се запитати да ли у нашој војсци још постоје они часни војници и официри који размишљају .
Који пре свега бране част наше државе.
Војска би требало да се сети да част,морал и поштење су најважнији постулати Српског војника.
У Бриселу је почетком новембра  потписана нота о приступању војске Србије техничком споразуму о успостављању борбене групе Европске уније „Хелброк“.
Ноту су, како је саопштило Министарство одбране, потписали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и његов грчки колега адмирал Евангелос Апостолакис.
На панелу су учешће узели и начелници генералштабова Албаније, Босне и Херцеговине, Грузије, Малија, Мјанмара и Црне Горе, као и командант Афричке команде Оружаних снага САД.
 Зар тада часни официри Војске Србије нису имали потребу и обавезу да се побуне против уласка у војне структуре ЕУ односно НАТО алијансе за Европу. И траже заштиту од Председника Србије да примени уставна и законска овлашћења и „узме у заштиту припаднике Војске“. 


Зар нису требали ако ништа друго изаћи из структура војске и поднети оставке на своја радна места из осећаја части и морала да не служе  окупатора.

Не нису се чули ,и у тишини су прухватили споразум о приступању борбене групе у Европској унији "Хелброк" 

Српски Војник (официр) је увек био пример части и непоколебљивости у одбрани своје родне груде , данас он више нема достојанство.


Игор Јакшић
Председник
"Јака Србија"


1 коментар:

Анониман је рекао...

Cast, moral i postenje se ne jedu. Niti se njima placaju racuni, izdrzava porodica i ostalo. Glupo je, cak i smesno pozivati se na neke vrednosti kada je sam prvi demokratski premijer, bog da mu dusu prosti, izjavio da ko hoce moral neka ide u crkvu, mada ni tamo nisu cista posla.

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...