четвртак, 3. август 2017.

"УСПЕШНА ПРИВАТИЗАЦИЈА ГОШЕ"|Приватни звршитељи су пленили и секундарне сировине и алат БЕЗ СУДСКОГ НАЛОГА|ЖИВИ ЗИД-NARODNA JAKA SRBIJA


НАСТАВЉА СЕ ОТВОРЕНА ПЉАЧКА СРБСКОГ НАРОДА ,‘‘СВЕ ЛЕГАЛНО И ПО ЗАКОНУ‘‘
СЛОЖНО БРАЋО И СЕСТРЕ, ОКУПИМО СЕ , САБЕРИМО СЕ , ЖИВИ ЗИД ВАС ПОЗИВА У ЛЕГАЛНУ БРОБУ ПРОТИВ ПРИВАТНИХ ‘‘ЈАВНИХ ИЗВРШИТЕЉА‘‘
Судски извршитељи у „Гоши”, радници спречили пленидбу
Извор Политика
НАСТАВЉА СЕ ОТВОРЕНА ПЉАЧКА СРБСКОГ НАРОДА ,СВЕ ЛЕГАЛНО И ПО ЗАКОНУ
ТОЛИКО О УСПЕШНИМ ПРИВАТИЗАЦИЈАМА У ДРЖАВИ СРБИЈИ
Брука новинара политике , да су ИЗВРШИТЕЉИ СУДСКИ ИМАЛИ БИ РЕШЕЊЕ СУДА ЗА НАМИРЕЊЕ ПОВЕРИЛАЦА !??
Из изјаве за „Политику” Милан Вујичић, председник Штрајкачког одбора ове фабрике, види се да ’’ СУДСКИ ИЗВРШИТЕЉИ ‘‘ нису имали ни судски налог, дакле нису ’’ СУДСКИ ИЗВРШИТЕЉИ ‘‘ већ су ПРИВАТНИ ТАКОЗВАНИ ‘‘ЈАВНИ ИЗВРШИТЕЉИ‘‘!!
Штрајкачи послали писмо председнику Србије и премијерки у којем траже помоћ у решавању проблема. – Генерални директор нема никаква овлашћења за договор
Аутор: О. Милошевићуторак, 01.08.2017. у 22:00
Извршитељи су пленили и секундарне сировине и алат (Фото: Подунавље инфо)
Смедеревска Паланка – Јутрос у паланачку ФШВ „Гоша” која не ради већ четири месеца, дошли су судски извршитељи да плене робу на основу судских пресуда у корист поверилаца. У камион који превози секундарне сировине, према тврдњама радника, цело пре подне товарили су све од метала што им је пало под руку.
Радници су најпре у неверици и шоку посматрали како им празне фабрику, али су на крају ипак спречили да камион извезе товар.
– Цело јутро по „Гоши” су скупљали шта су стигли. Иако је требало да носе само отпадни материјал, они су утоварили постоља која смо радили, наше алате за заваривање и фарбање. На крају смо их спречили да то извезу из фабрике јер нису имали ни судски налог па је полиција само посматрала шта се дешава, а нису реаговали – прича за „Политику” Милан Вујичић, председник Штрајкачког одбора ове фабрике.
Он каже да очекују повратак извршитеља са налогом, те да ће онда уз асистенцију полиције из „Гоше” бити однето све покретно што вреди. Вујичић додаје да су извршитељи дошли по усменом позиву, а на питање ко их је позвао, ни сам не зна одговор.
– Неко им је ово дозволио, верујте. Сумњамо да је то начин да се из фабрике изнесе све шта може па да нам онда саопште да идемо у стечај, то је сценарио – страхује председник штрајкача.
Директор Милутин Шћепановић, кажу, отишао је за Београд и поручио штрајкачима да он не може да спречи извршитеље и заказао им састанак за среду ујутру. Вујичић тврди да му је рекао да ће „ставити карте на сто”, а радници оправдано страхују од најлошијих вести – покретања стечаја у ФШВ „Гоша”.
Списак поверилаца „Гоше” није мали, а на њему је и двадесетак радника који су пре штрајка тужили фабрику за неисплаћене зараде. И они су данас међу штрајкачима.
– Клупко је почело да се одмотава. Нама су руке углавном везане, толико смо обесправљени и немоћни, толико сам тужан док све ово гледам, верујте плаче ми се. Размишљам да дођем у Београд и штрајкујем глађу испред Владе Србије јер наша држава је дозволила да нас неко покраде, да се од фирме која слави 90 година постојања направи ругло – очајан је Вујичић.
Штрајкачки одбор још није донео одлуку о даљим корацима које ће предузети, али се генерални штрајк наставља. Током преподнева у уторак послали су писмо председнику Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и министрима у влади, у коме траже да помогну у решавању проблема у „Гоши”. Позвали су их и да дођу у фабрику.
– Потребно је да својим ауторитетом утичете на отварање разговора са власником фабрике „Гоша” у циљу решавања свих проблема. Налазимо се у ситуацији да нам се искључује струја, блокирају текући рачуни, прети тужбама за неизмирење комуналних и осталих обавеза према банкама – наводи се између осталог у писму.
Објаснили су и да не могу да ступе у контакт са власником фабрике, што је основ за исплату дела заосталих зарада после које би престао штрајк и почео редован рад у фабрици, чиме би се гарантовао наставак започетих послова, уговарање нових и опстанак фирме.
Наводећи да су у генералном штрајку од 28. марта, штрајкачи су поручили да им два и по месеца није уплаћен ни један једини динар, те су зато принуђени да се обрате држави за помоћ.
Генерални директор кога је именовао власник нема никаква овлашћења за договор, кажу штрајкачи „Гоше”.
Нешто раније Вујичић је изјавио за Танјуг да су добили потврду да је њихов власник и даље словачка фирма.
– Коначно нам је потврђено оно што смо ми све време сумњали да је „Жос Трнава” и даље власник „Гоше” пошто има 40 одсто власништва у фирми „Лиснарт” – рекао је Вујичић за Танјугу.
ЖИВИ ЗИД- НАРОДНА ЈАКА СРБИЈА

Нема коментара:

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...