среда, 03. јануар 2018.

Мањине у Србији су само "гости" а не матични народ-Не заборавите да су овде Срби домаћини


       Срби пре свега јесу народ, али нису нација то смо превазишли у свом давном настанку.
Народи немају асимилаторске капацитете, док нације без њих - остају обичне групе ближих или даљих рођака, племена, или нефункционалне прћије попут данашње Србије. 
Нација  (oд lat. nasci, што значи бити рођен) је само етапа у развоју НАРОДА која се манифестује у стварању државе.       Данашњим уставним решењем као и другим потписаним документима у Бриселу, Србија је под старатељством мањина, суседа и сила које нас кредитирају ММФ -ом, Бриселом и Вашингтоном. Политичка коректност и позитивна дискриминација нас Срба довели су дотле, да је нормалном Србину боље бити било каја мањина и живети било где  него у Србији - његовој отаџбини. 
      Срби у својој држави данас заправо немају право нити могућност да било коме диктирају или октроишу било шта. Али, као највећа етничка и матична заједница, ми наравно да имамо право да покрећемо иницијативе за измену политичког и правног система, устава у сваком његовом делу за који се утврди да је на штету Српског народа и Српске државе.
      Данас се у Србији националним мањинама даје веће право на живот, него матичном народу. Данас се Срби понижавају и приморани су да се изјасне као мањине да би оставрили социјалне додатке, уписали децу у школу или на факултете. Данас се Сиријске избеглице асимилирају у нашу државу, дају им се субвенције, уписују децу у наше школе, дају им се држављанства у свеобухватној припреми да се створи још једна национална Сиријска мањина која ће сутра ући у државне институције, изгласавати законе и доносити одлуке у наше име.  
     Оно што би прво и хитно требало урадити, то је - држављанима Србије који нису етнички Срби, понудити ПОТПУНУ РАВНОПРАВНОСТ И ЈЕДНАКОСТ У ПРАВИМА И ОБАВЕЗАМА. Они то (наравно) неће прихватити, али у том случају Срби имају морално и свако друго право да их у институцијама демократски надгласају.
     На тај начин, они би се довели у ситуацију да објашњавају разлоге због којих одбијају да узму равноправност која им се нуди, и веће учешће у изградњи сопствене државе... 
    Шта је то што им у овом тренутку толико одговара у овако нефункционалној и накарадној држави? 
    Па ако се изјасне да ово није њихова држава већ имају неку другу - према њима се и понашати као према странцима који имају право да овде бораве, али као странци имају право да одлучују искључиво о својим личним питањима, приватној имовини и имовини својих породица. У Скупштини и Влади немају шта да траже, исто тако нонсенс је да такви људи буду тужиоци, судије, генерали...
    Али, да би се то постигло, најпре је потребно међу самим Србима постићи сагласност о редоследу потеза које је неопходно учинити, а први је: Изградити Србију и учинити је снажном (јер како год да се окрене - она је једина независна и суверена српска држава), а онда пред међународне факторе постављати питање Срба у "региону", дијаспори, итд.
    Овако, јадни, слаби и безначајни - нити нас ко шта пита, нити се ико брине о нашим интересима. Велике силе су све исте, једни нас нападају а други подржавају, али не због наших добрих или лоших особина, већ због СВОЈИХ тренутних интереса.
ЖИВИ ЗИД - Народна Јака Србија - Народная Сильная Сербия


2 коментара:

Анониман је рекао...

gospodine jaksicu ja sam romi neznam ni jednog ciganina kojije uvladi i na funkciji a srbiju smatram svojom zemljom i drzavom za koju sam iso u dva rata a nemamnikakva prava imam skolu srednju ne radim nigde takoda takve kao ti necu da glasam misleo sam da stenesto drugo i da cete popraviti nesto u ovoj drzavi ali vi ste radikali u dusi

milos је рекао...

ostala je samo otadžbinska zavičajna forma i uspomena da je tu nekada bila država U ovakvoj državi porodica nema načina za opstanak .Neka tu demokratiju uvedu u firmama ,zašto tamo postoji gazda koji čuva a porodicu, ko čuva ?Vitezovi su ustupili mesto kukavicama da šire svoj soj pa smo završili sa tim i konačno od viteškog naroda u kome je svakom muškarcu ispod časti bilo pipnuti ženu postali neka masa poluljudi i ništaka