уторак, 26. новембар 2019.

ZBOG DUGA OD 15.450 EVRA OTEO KUĆU I IMANJE OD 800.000E! Ovo je najdrastičnija bahatost javnog izvršitelja!


Novosadski izvršitelj Aleksandar Durkulić, zbog duga od 15.450 evra, uzeo je porodici Ćurčić nekretnine vredne 800.000 evra i prodao ih na licitaciji po tri puta manjoj ceni! Prema rečima Slobodana i Slobodanke Ćurčić, Durkulić im je zgradu od osam stanova, plac, radionicu i servis, koji su procenjeni na 93 miliona dinara, prodao za samo 37,4 miliona

Ćurčići kažu da je od tog novca 17,4 miliona dinara otišlo na naplatu njihovog duga sa svim kamatama, a preostalih 20 miliona, umesto da im vrati, Durkulić je zadržao za sebe. Zbog toga ga je Ministarstvo pravde razrešilo dužnosti izvršitelja sve dok se ovaj slučaj ne razreši (pogledajte okvir i dokument).

Ostali bez svega

Novosađanka Slobodanka Ćurčić kaže da su ona i njen suprug zbog alavog izvršitelja ostali bez kompletne imovine koju su sticali više od 40 godina.
- Istina je da je moj suprug pozajmio 25.450 evra od zelenaša, a u međuvremenu je uspeo da vrati 10.000 evra. Zbog preostalih 15.450 poverioci su nas tužili i na proleće ove godine dobili izvršnu presudu u svoju korist. I ništa tu nije bilo sporno dok se nije pojavio izvršitelj Aleksandar Durkulić. Naneo nam je nepravdu kakva se ne pamti. Našu kompletnu imovinu stavio je na doboš, iako za tim nije bilo potrebe. Nakon velikog pritiska, uz policiju, izbačeni smo iz kuće i nisu nam dali ni jednu jedinu stvar da uzmemo. Moj suprug je molio Durkulića da sačeka još malo, uveravao ga da će pronaći novac, ali on nije hteo ni da čuje. Sve što smo moj Slobodan i ja stekli za 40 godina, on je oteo i prodao na licitaciji - kaže Slobodanka Ćurčić i objašnjava detalje ovog spora:


- Uzeo nam je zgradu sa osam spratova, plac, radionicu i servis, iako je dug mogao da naplati od samo jedne od tih nekretnina, na čemu je sud i insistirao. Sva ta imovina procenjena je na 93 miliona dinara, što je negde oko 800.000 evra. Međutim, Durkulić je uspeo da je proda za samo 37,4 miliona, dakle po skoro tri puta manjoj vrednosti od procenjene. Od te sume, 17,3 miliona je otišlo na naplatu našeg duga sa sve kamatama, a preostalih 20 miliona dinara, umesto da vrati nama, zadržao je za sebe. Ni dinar nismo dobili nazad - očajna je naša sagovornica.

Podneli prijave

Slobodanka Ćurčić kaže da je njenom suprugu i njoj zbog bahatosti izvršitelja uništen život.
- Posle tolikih godina morali smo da se odselimo iz Novog Sada i odemo da živimo na selo, u mesto Sirig. Podneli smo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Durkulića, obratili smo se Komori izvršitelja, kao i Ministarstvu pravde, ali do sada nismo dobili nijedan odgovor - ističe Slobodanka Ćurčić.

Durkulić: 

Informer DN
preuzeto>informer

Нема коментара:

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...