недеља, 16. октобар 2016.

Igor D. Jakšić lider "Jaka Srbija" -"VUČIĆ LAŽE DA NIJE NAPAO SRPSKE MAJKE - EVO MU DOKAZ"(VIDEO) - "Rađaju decu da ne bi radile!"

Na osnovu izjave Aleksandra Vučića da sam falsifikovao izjave o trudnicama i socijalnim davanjima imam da saopštim da VUČIĆ LAŽE DA NIJE NAPAO SRPSKE MAJKE - EVO MU DOKAZ..VIDEO iz koga se jasno moze videti i cuti o cemu STRUCNJAK govori . Nedvosmisleno davši primer sebe kao roditelja i koji na osnovu dece dobija i može ostvariti odredjenu količinu novca kao socijalna davanja. On nesumnjivo VREDJA MAJKE a ne trudnice , koje svoja prava ostvaruju legalno i po zakonu . A pošto on nikada nigde nije radio , u jednom delu njegove izjave se slažem ,u onom sa konjem i repom ,rekao je Jakšić
Vučić je rekao da Srbija za socijalna davanja izdvaja mnogo više nego druge zemlje, „da ima onih koji je stvarno zaslužuju, ali i onih koji mogu konju rep da iščupaju i neće da rade“.

„Uzme za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000 ovako i eto minimalne plate, pa što da radi?“ naveo je premijer koji laže učestalo i na svim frontovima " rekao je Jakšić.

"Od spinovanja ostalih laži oko Kosova ,Trepče,Telekoma , Republike Srpske ...do Srpske privrede i investicija .Od toliko ucestalih pojavljivanja na raznim konferencijama za novinare ,ovaj stand up komicar , i ne moze a da ne iskaze svoj pravi stav i misljenje u raznim sektorima kojim rukovodi kao premijer Vlade." - kaze Jakšić  

Potrebno je kao najvecu investiciju Republike Srbije uvesti porast nataliteta i finansijsku podrsku majci i porodici"
Zbog teških uslova života i bez podrške države u vidu mera koje bi majkama olakšavale svakodnevni život i mogućnost da usklade posao i roditeljstvo, žene kod nas rađaju u sve starijim godinama prvo dete. Prosečan muškarac kod nas postaje otac u 33. godini, dok žene prvo dete rađaju u proseku u 28. godini. Sve više je i majki koje prvo dete dobijaju posle tridesete, nakon čega se retko odlučuju za drugu trudnoću. Podaci popisa stanovništva pokazuju da žene u Srbiji i dalje rađaju manje od dvoje dece, što je neophodan prosek da bi jedna populacija opstala. ukoliko se nešto hitno ne preduzme, početak druge polovine 21.veka Srbija će dočekati kao prilično stara nacija. Prema proračunu, tada će broj starijih osoba od 65 godina biti veći od populacije ispod 15 godina.

Mora se znati sledece ,svaka cetvrta zena u Srbiji nikad nije radjala,dok se 1/5 zenske populacije odlucuje za samo jedno dete zbog teskih uslova zivota i straha od bede .Samo 42 % zena se odlucuje za dvoje dece ,za troje dece se odlucuje svaka DVANAESTA zena a samo 2% zena ima cetvoro dece.Ovu su egzaktni podaci nase drzave i trenutno stanje u Srbiji .Ja na celu JAKE SRBIJE resen sam da vratim zeni, majci primat koji ona de facto ima od davnina, i to de jure. Pravno. Zakonodavno. Da zene radjaju i nastavljaju zivot. Ponosno. I smelo. Sa jednim, dvoje, troje, i koliko god dece da pozeli ili ima. Svaka majka koja rodi troje dece dobice prosecni nacionalni licni dohodak po rodjenju treceg deteta . po rodjenju cetvrtog proporcionalno uvecan itd.Nakon isteka radnog zivotnog perioda ,propisanim po zakonima Republike Srbije ,moci ce da podnese zahtev Nacionalnu penziju. U opstoj oskudici takodje, vidimo da danas mnogi ne mogu da priuste svojoj deci vrtic. Mi mozemo i hocemo. Besplatan boravak u vrticima i predskolskim ustanovama. Obavezno osnovno i srednje obrazovanje. U cilju stvaranja mladog, produktivnog kadra, koji zeli da ostane u svojoj maticnoj drzavi i gradi i podize istu, vraticemo sistem besplatnih studija na drzavnim fakultetima. Obrazovni sistem u ovom slucaju mora naciniti korak nazad – ka besplatnom skolovanju za sve, podjednako, bez razlike, kao i smestaj u studentske domove, takodje besplatno uz koristenje studentskih menzi za studente na budzetu. Pod kontrolom drzave nesmemo dozvoliti da nam se iluzorno skoluju mladi ljudi i dovede se u situaciju koja je danas aktuelna a to je da je nezaposlenost visoko kvalifikovanog kadra cak 55 %. Totalno smo izgubili srednju klasu i moramo se okrenuti razvitku istih .Ulaganje u nasu decu, jeste ulaganje u buducnost. Mi cemo uloziti sve napore da zene radjaju sto vise dece, i da primaju nadoknade za vreme trudnoce, i nakon porodjaja. Da im omogucimo osmeh na vratima porodilista. Sigurnost sa bebom u narucju gde god da su. Da u strahovitoj borbi protiv bele kuge ne oporezujemo bebi hranu i opremu. Stimulisuci mlade roditelje. Samo tako nasa nacija ima nade u opstanak. Samo ulazuci u nase zene, majke, decu mozemo imati stabilnu i jaku buducnost. Nas je cilj JAKA SRBIJA. Na svim nivoima. U svim segmentima drustva. Ukoliko ne budemo radili na ovaj i ovakav nacin nasa buducnost je zapecacena sto i pokazuju zvanicni podaci da izumiremo kao narod ,zvanicna statistika pokazuje u zadnjih 10 godina povecan mortaliltet i to cirka pola miliona Srba je manje u Srbiji. Zamislite sta ce biti ako se trend nastavi za 20-30 godina ,nesmemo dozvoliti Srbiju pod Tarabicevom sljjivom.
Drzava Srbija mora podstaci radjanje i vratiti prave Nacionalne vrednosti ,podici porodicu ,vratiti moral i cast zeni a kroz nju i muskarcu.Vratiti sigurnost zeni i majci u ocuvanju osnovnih vrednosti PORODICE. Vaspitanju svoje dece i buducnosti drzave. Kulturoloski s kriterijumima morala i casti . Samo takva zena i majka podstice glavu porodice ,muskarca da se bori i stvara sve vise za svoju porodicu.Celokupni program oko podsticaja zene i majke je veoma sirok i obuhvata mnogo sfera kao sto su socijalna ,zaposljavanje,vise radnih mesta ,edukacija mladih ,borba za zenska prava ,crkva ….
Ako ne razmisljamo i ne vodimo Drzavnu politiku buducnosti ,niti mozemo opstati,niti mozemo napredovati ni u jednom drustvenom sektoru.
 Nema natatliteta nema ni Srbije u bliskoj buducnosti.
Razmisljajte o tome .


 Predsednik
Jaka Srbija
Igor D. Jakšić

Igor D. Jakšić

Нема коментара: