субота, 5. новембар 2016.

Игор Јакшић:Осујетити амбиције Америке и Европске уније и Забранити НВО које раде на дестабилизацији Србије по Уставу РС

СМАТРАМ ДА НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ ДЕЛУЈЕ ВЕЛИКИ БРОЈ НВО КАКО ДОМАЋИХ ТАКО И СТРАНИХ КОЈИ ИТЕКАКО ПРОПАГИРАЈУ СТАВОВЕ СУПРОТНЕ НАЦИОНАЛНОМ ИНТЕРЕСУ НАШЕ ДРЖАВЕ ЗАРАД НЕКЕ МИЗЕРНЕ ЛИЧНЕ ФИНАНСИЈСКЕ НАДОКАНАДЕ .

- У ЈАВНОСТИ СЕ ПОСТАВЉА  ПИТАЊЕ О ИНТЕРЕСИМА И ЦИЉЕВИМА  ТАКВИХ УДРУЖЕЊА КОЈА СЕ СВЕ ВИШЕ ДЕКЛАРИШУ КАО НЕВЛАДИНЕ ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ А У СТВАРНОСТИ И ТО СЕ МОЖЕ ВИДЕТИ У СВАКОМ САОПШТЕЊУ,  МЕШАЈУ СЕ У УНУТРАШЊУ ПОЛИТИКУ ДРЖАВЕ. 
БЛИСКА ИСТОРИЈА НАМ ЈЕ ПОКАЗАЛА ДА ВЕЋИНА ТАКВИХ НВО ЗАРАД  НОВЦА КОЈИ ДОБИЈАЈУ ВЕЛИЧАЈУ СВОГ ИСПЛАТИОЦА И ПРОПАГИРАЈУ ЊЕГОВЕ ИДЕЈЕ ,НЕ ОБАЗИРУЈУЋИ СЕ ПРЕ СВЕГА НА НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС, НЕГО ИСТИ ПОДРИВАЈУ И УРУШАВАЈУ, ЗАЛАЖУЋИ СЕ ЗА ИДЕЈЕ КОЈЕ СУ КОНТРАПРОДУКТИВНЕ  КАКО ЗА ДРЖАВУ СРБИЈУ ТАКО И ЗА ЊЕНЕ ГРАЂАНЕ.

1938 Америка је донела овај закон да би се заштитила од страног утицаја на своје јавно мњење и грађана САД . Били су још тада свесни опасности страног медијског рата и завођења широких народних маса ,који су се могли окренути против одлука у националном интересу САД. 
Међутим данас ,велики  део напора Америке  на ширењу наводне демократије у свету обавља се нуђењем и преношењем различитих америчких модела и решења за   друштвене проблеме у другим деловима света. Али Американци се гласно противе када нека страна земља, којој "помажу", одлучи да уведе исти заштитни механизам за какав су се Американци одлучили у освит Другог светског рата, када су открили повећано присуство немачких агената на својој територији . Другим речима, Вашингтон је против „копирања” ФАРА јер би у том случају такав и сл. закон био окренут против њих. 
Такво мешање, међутим, власти САД  сматрају легитимним и пожељним када га  спроводе штићеници Вашингтона под фирмом “подстицања демократије” у Србији ,а то је недопустиво .То добро знају и корисници њихових донација у Србији, који су се видно узнемирили  када је дневни лист  „Политика” прошле године  објавила информације из Америчких база јавних података о помоћи коју Америчке фондације дају страним НВО. Док она иста сваких шест месеци ,уредно ажурира списак њених „страних агената” и процесуира и забрањује деловање на својој територији . 

Закон Републике Србије  о раду тих и таквих НВО треба да буде само копија америчког закона о регистрацији страних агената /Фореигн Агентс Регистратион Ацт, (ФАРА)/, којим се регулише активност правних и физичких лица у САД чији рад финансирају стране владе.
Тај закон прописује потпуну транспарентност истих оних делатности које амерички Стејт департмент богато финансира широм света. У САД федерални закон о предизборним кампањама /Федерал Елецтион Цампаигн Ацт/ изричито забрањује ма какво страно мешање у америчке политичке процесе и учествовање на изборима .
Крајње је време да и Народна скупштина  узме у разматрање један амерички модел, сличан закон о страном финансирању тзв. "невладиног сектора". Тај закон не треба да буде ни у ком смислу строжи или  радикалнији   од оног који важи у Америци : ко год добија стране паре, нека се транспарентно региструје као “ страни агент" јер и ради за  стране интересе.
Дакле, овде се не подржава диктаторска цензура(забрана другачиjeг мишљeњa)? Нити било каква дискриминација. Овде се  ради о томе да се предлажу строжи закони за контролу у циљу очувања националних интереса, не може неко да егзистира у  Држави Србији а да пропагира нпр. да се појача и продужи бомбардовање Србије,да се тражи да се Срби прогласе као геноцидан народ, да се сведочи против њих и у сваком смислу ради против грађана и државе. А онда ти исти потражују од те исте државе да им додели полицијско обезбеђење ,да их та иста државна институција брани од својих грађана . НОНСЕНС МОГУЋ САМО КОД НАС. Признаћете да живимо у неуређеном систему где је све могуће- И време је да систем сређујемо и правимо по народној и државној мери.

,,Страни плаћeници" делуjy y cкладу са интересима своjиx матичних земаљa и потпуно je логично да се неће српски и инострани интереси увек уклопити, али то не мора да значи да све страно треба бити  забрањено. 
Само треба државним институцијама омогућити да све то могу да контролишу јаким мерама   и да могу да правовремено да делују у заштити државе и грађана.

Ми смо предмет социјалног и политичког инжењеринга већ 20 година. И све што ми сад проживљавамо моћи ће да се сагледа у блиској будућности за 10 година. Јер већ данас осећамо резултате осиромашеног уранијума а прогнозира се у наредним годинама експанзија реакције,канцер.

Амбиције Америке и Европске уније су велике и имају огроман економски интерес  на нашој територији,тако да морају да прибегавају оваквом начину борбе и информативним ратом у циљу испирања мозгова Срба. Донекле успевају у томе ,у толикој мери да су Срби постали ЛЕТАРГИЧНИ на скоро све догађаје. Да их просто не занима ко шта ради ,како управља државом у ком правцу све то иде, до те мере да су убеђењи да од њих више ништа не зависи , и да власти у нашој земљи постављају неки тамо "странци". Такав пропагандни рат је веома опасан по друштво и државу и води у неповрат. Грађани морају да се пробуде ,да се сете да је народна моћ она која помера све законе ,која мења владе и поставља за вође оне које жели . Која руши све пред собом.
"НАРОДНА ЈАКА СРБИЈА" поднела је  02. новембра 2016 год. у 11 часова у складу са законом ,предлог о изменама и допунама закона СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ у којој захтева да у скупштинску процедуру уђе расправа о забрани НВО које пропагирају сепаратизам,баве се политичким деловањем против националних интереса Републике Србије а притом се финансирају од страних донатора са више од 50% свог буџета .
Уз предлог о измени и допуни закона , најављена је и  петиција "НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА" Народна иницијатива у којој је потребно сакупити више од 30.000 потписа да би предлог ушао у скупштинску процедуру.

Позивам све грађане Србије да се прикључе Народној иницијативи "Нулта толеранција" да започнемо са  борбом  за интересе своје матичне државе ,јер другу немамо . Да сви заједно станемо  иза предлога закона ,да свакога ко ради против Србије државне институције процесуирају ,означе као "стране агенте" или им чак забране рад у Србији  . Неопходна је консолидација грађана Србије на основу идеје и вредности које окупљају нацију око једног циља и недопуштање наметања некаквих решења из разних западних центара.

Циљ да ,више не дозволимо "обојене револуције" на нашој територији,од тих такозваних "ненасилних метода" чији је  у бити једини циљ дестабилизација социјалне и националне политике у Србији .




       Председник
      ЖИВИ ЗИД
"Народна Јака Србија"
      Игор Јакшић

Нема коментара:

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...