субота, 05. новембар 2016.

Игор Јакшић:Осујетити амбиције Америке и Европске уније и Забранити НВО које раде на дестабилизацији Србије по Уставу РС

СМАТРАМ ДА НА ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ ДЕЛУЈЕ ВЕЛИКИ БРОЈ НВО КАКО ДОМАЋИХ ТАКО И СТРАНИХ КОЈИ ИТЕКАКО ПРОПАГИРАЈУ СТАВОВЕ СУПРОТНЕ НАЦИОНАЛНОМ ИНТЕРЕСУ НАШЕ ДРЖАВЕ ЗАРАД НЕКЕ МИЗЕРНЕ ЛИЧНЕ ФИНАНСИЈСКЕ НАДОКАНАДЕ .

- У ЈАВНОСТИ СЕ ПОСТАВЉА  ПИТАЊЕ О ИНТЕРЕСИМА И ЦИЉЕВИМА  ТАКВИХ УДРУЖЕЊА КОЈА СЕ СВЕ ВИШЕ ДЕКЛАРИШУ КАО НЕВЛАДИНЕ ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ А У СТВАРНОСТИ И ТО СЕ МОЖЕ ВИДЕТИ У СВАКОМ САОПШТЕЊУ,  МЕШАЈУ СЕ У УНУТРАШЊУ ПОЛИТИКУ ДРЖАВЕ. 
БЛИСКА ИСТОРИЈА НАМ ЈЕ ПОКАЗАЛА ДА ВЕЋИНА ТАКВИХ НВО ЗАРАД  НОВЦА КОЈИ ДОБИЈАЈУ ВЕЛИЧАЈУ СВОГ ИСПЛАТИОЦА И ПРОПАГИРАЈУ ЊЕГОВЕ ИДЕЈЕ ,НЕ ОБАЗИРУЈУЋИ СЕ ПРЕ СВЕГА НА НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС, НЕГО ИСТИ ПОДРИВАЈУ И УРУШАВАЈУ, ЗАЛАЖУЋИ СЕ ЗА ИДЕЈЕ КОЈЕ СУ КОНТРАПРОДУКТИВНЕ  КАКО ЗА ДРЖАВУ СРБИЈУ ТАКО И ЗА ЊЕНЕ ГРАЂАНЕ.

1938 Америка је донела овај закон да би се заштитила од страног утицаја на своје јавно мњење и грађана САД . Били су још тада свесни опасности страног медијског рата и завођења широких народних маса ,који су се могли окренути против одлука у националном интересу САД. 
Међутим данас ,велики  део напора Америке  на ширењу наводне демократије у свету обавља се нуђењем и преношењем различитих америчких модела и решења за   друштвене проблеме у другим деловима света. Али Американци се гласно противе када нека страна земља, којој "помажу", одлучи да уведе исти заштитни механизам за какав су се Американци одлучили у освит Другог светског рата, када су открили повећано присуство немачких агената на својој територији . Другим речима, Вашингтон је против „копирања” ФАРА јер би у том случају такав и сл. закон био окренут против њих. 
Такво мешање, међутим, власти САД  сматрају легитимним и пожељним када га  спроводе штићеници Вашингтона под фирмом “подстицања демократије” у Србији ,а то је недопустиво .То добро знају и корисници њихових донација у Србији, који су се видно узнемирили  када је дневни лист  „Политика” прошле године  објавила информације из Америчких база јавних података о помоћи коју Америчке фондације дају страним НВО. Док она иста сваких шест месеци ,уредно ажурира списак њених „страних агената” и процесуира и забрањује деловање на својој територији . 

Закон Републике Србије  о раду тих и таквих НВО треба да буде само копија америчког закона о регистрацији страних агената /Фореигн Агентс Регистратион Ацт, (ФАРА)/, којим се регулише активност правних и физичких лица у САД чији рад финансирају стране владе.
Тај закон прописује потпуну транспарентност истих оних делатности које амерички Стејт департмент богато финансира широм света. У САД федерални закон о предизборним кампањама /Федерал Елецтион Цампаигн Ацт/ изричито забрањује ма какво страно мешање у америчке политичке процесе и учествовање на изборима .
Крајње је време да и Народна скупштина  узме у разматрање један амерички модел, сличан закон о страном финансирању тзв. "невладиног сектора". Тај закон не треба да буде ни у ком смислу строжи или  радикалнији   од оног који важи у Америци : ко год добија стране паре, нека се транспарентно региструје као “ страни агент" јер и ради за  стране интересе.
Дакле, овде се не подржава диктаторска цензура(забрана другачиjeг мишљeњa)? Нити било каква дискриминација. Овде се  ради о томе да се предлажу строжи закони за контролу у циљу очувања националних интереса, не може неко да егзистира у  Држави Србији а да пропагира нпр. да се појача и продужи бомбардовање Србије,да се тражи да се Срби прогласе као геноцидан народ, да се сведочи против њих и у сваком смислу ради против грађана и државе. А онда ти исти потражују од те исте државе да им додели полицијско обезбеђење ,да их та иста државна институција брани од својих грађана . НОНСЕНС МОГУЋ САМО КОД НАС. Признаћете да живимо у неуређеном систему где је све могуће- И време је да систем сређујемо и правимо по народној и државној мери.

,,Страни плаћeници" делуjy y cкладу са интересима своjиx матичних земаљa и потпуно je логично да се неће српски и инострани интереси увек уклопити, али то не мора да значи да све страно треба бити  забрањено. 
Само треба државним институцијама омогућити да све то могу да контролишу јаким мерама   и да могу да правовремено да делују у заштити државе и грађана.

Ми смо предмет социјалног и политичког инжењеринга већ 20 година. И све што ми сад проживљавамо моћи ће да се сагледа у блиској будућности за 10 година. Јер већ данас осећамо резултате осиромашеног уранијума а прогнозира се у наредним годинама експанзија реакције,канцер.

Амбиције Америке и Европске уније су велике и имају огроман економски интерес  на нашој територији,тако да морају да прибегавају оваквом начину борбе и информативним ратом у циљу испирања мозгова Срба. Донекле успевају у томе ,у толикој мери да су Срби постали ЛЕТАРГИЧНИ на скоро све догађаје. Да их просто не занима ко шта ради ,како управља државом у ком правцу све то иде, до те мере да су убеђењи да од њих више ништа не зависи , и да власти у нашој земљи постављају неки тамо "странци". Такав пропагандни рат је веома опасан по друштво и државу и води у неповрат. Грађани морају да се пробуде ,да се сете да је народна моћ она која помера све законе ,која мења владе и поставља за вође оне које жели . Која руши све пред собом.
"НАРОДНА ЈАКА СРБИЈА" поднела је  02. новембра 2016 год. у 11 часова у складу са законом ,предлог о изменама и допунама закона СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ у којој захтева да у скупштинску процедуру уђе расправа о забрани НВО које пропагирају сепаратизам,баве се политичким деловањем против националних интереса Републике Србије а притом се финансирају од страних донатора са више од 50% свог буџета .
Уз предлог о измени и допуни закона , најављена је и  петиција "НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА" Народна иницијатива у којој је потребно сакупити више од 30.000 потписа да би предлог ушао у скупштинску процедуру.

Позивам све грађане Србије да се прикључе Народној иницијативи "Нулта толеранција" да започнемо са  борбом  за интересе своје матичне државе ,јер другу немамо . Да сви заједно станемо  иза предлога закона ,да свакога ко ради против Србије државне институције процесуирају ,означе као "стране агенте" или им чак забране рад у Србији  . Неопходна је консолидација грађана Србије на основу идеје и вредности које окупљају нацију око једног циља и недопуштање наметања некаквих решења из разних западних центара.

Циљ да ,више не дозволимо "обојене револуције" на нашој територији,од тих такозваних "ненасилних метода" чији је  у бити једини циљ дестабилизација социјалне и националне политике у Србији .




       Председник
      ЖИВИ ЗИД
"Народна Јака Србија"
      Игор Јакшић

Нема коментара: