уторак, 25. април 2017.

Јакшић: Влада припрема закон "Лични банкрот"који ће бити погубан, једини спас за грађане закон о "Имовинском цензусу"

Влада је подписала аранжман са ММФ и у њему обавезујући споразум да ће увести право на лични банкрот, а кријући се иза реторике своје наводно свеобухватне стратегије за решавање питања проблематичних кредита.
Игор Д. Јакшић
Тај наизглед повољан закон за грађане уопште не значи ослобађање обавеза које неко има , и таква перцепција личног банкрота је код већине грађана Србије врло погрешна и наивна.
За грађане који имају проблеме у отплаћивању кредита код банака већ постоји могућност које су саме банке омогућиле, да се договарају са клијентима о репрограму, рефинансирању или добијању грејс периода у отплати зајмова. И уз читав низ могућности које грађани могу да користе а које су дате од банака. Тада грађани задржавају свој лични интегритет и суверенитет у располагању својих финансијских средстава и својих некретнина.
У случају проглашења личног банкрота, то не значи отписивање дугова, већ губитак сопственог суверенитета у располагању својих средстава који у том случају добија "СТЕЧАЈНОГ УПРАВНИКА" који управља финансијским средствима и свим некретнинама у власништву онога који је прогласио лични банкрот. 
Што би у примеру изгледало... Кад ви хоћете да купите јакну детету он каже: па дете има јакну од прошле године и није му мала. Да купите детету чоколаду он каже: Па јело је јуче, не може сваки дан... А годишњи одмор? он каже: Заборави 5 година на одморе било које врсте... Даваће вам неку скромну "цркавицу" да се прехраните а остало ће вам "отимати". продаће вам на добош све некретнине, па чак и ону једину коју имате да би намирили дуговања. Чак и кад та некретнина није под хипотеком банке којој сте дужни.
"Стечајни управник" највише подсећа на институцију "приватног извршитеља" којима ће се дати неотуђиво право и сва овлашћења да са вама могу да поступају произвољно по њиховој вољи и нахођењу. Што значи да им неће бити страно да продају вашу некретнину стан-кућу и ако вам је то једина некретнина која вам је неопходна за живот и отераће вас у подстанаре,направиће од вас сиромахе и на крају остаћете без свега.
Једини спас за осиромашене грађане Србије где у просеку сваки становних дугује око 900 евра, где је око 500,000 у озбиљним финансијским проблемима, док су приватни извршитељи и банке блокирале преко 300,000 рачуна грађана је закон о "ИМОВИНСКОМ ЦЕНЗУСУ".
Имовински цензус би требао да грађанима који примају социјалну помоћ, имају пензију и зараде испод минималног просека, да такви грађани стичу право на делимичан или потпуни отпис дуга. Увођење закона о имовинском цензусу налик на законе у окружењу са изменама и прилагођене нашој држави у наплати и потраживању која држава има према дужницима и корисницима комуналних услуга, електричне енергије и осталих текућих задуживања грађана Србије. 
Условно последично би закон о имовинском цензусу био пренет и на примање разних облика социјалне помоћи.
Ми не смемо дозволити да тренутни закон ЗИО, као и закон који је у припреми о личном банкроту врше удар на право на живот грађана Србије и циљ нам је да се донесе хуман закон за дужнике и да иницирамо доношење закона о имовинском цензусу са социјалним картама породица и грађана Србије. 
Да онај који нема посао, или има минимална примања, пензију испод минималне потрошачке корпе, они грађани који не могу да плате рачуне, не да добијају социјалну помоћ да би плаћали рачуне. Већ да ОСТВАРЕ СУБВЕНЦИЈЕ ПО КАТЕГОРИЈАМА ОД 60% ДО 30% ПОПУСТА на комуналне услуге. електричну енергију, етажно грејање..итд. 
Одредбама и законима који су нехумани да мимо Устава и суда приватни извршитељи отимају 2/3 пензије, стављају административне забране на 50% минималца , где извршитељи злоупотребљавају и користе што нико нема контролу над њима и не ретко за дуг од неколико хиљада еура продају некретнине и до 50 пута вредније.

Укинути постојање приватних(јавних) извршитеља, не дозволити доношење закона о личном банкроту, док се не усвоји и не донесе ЗАКОН О ИМОВИНСКОМ ЦЕНЗУСУ који треба и мора заштити грађане Србије од пљачке. 



Председник

ЖИВИ ЗИД-Народне Јаке Србије 

Игор Д. Јакшић


1 коментар:

Unknown је рекао...

NISTE LI MOGLI JOS SITNIJA SLOVA?

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...