четвртак, 18. мај 2017.

Позив грађанима за формирање ЖИВОГ ЗИДА са запосленима КБЦ “Др Драгиша Мишовић”. Власт уништава НАРОДНИ здравствени систем|Игор Д. Јакшић

По правоснажној пресуди Клиничко- болнички центар  “Др Драгиша Мишовић” Симониди Танасијевић, власници земљишта треба да плати накнаду у износу од 1,1 милион евра (111.5490.290,00 динара).

Народна Јака Србија апелује на грађане да можемо да останемо без једне од најважнијих болница у Србији због немара државе. Држава која се у овом случају прави мртва не чинећи ништа да спасе здравствени центар оглушујући се на апеле да преузме на себе случај и нађе решење о исплати надокнаде легалној наследници.

 ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА ВЛАСТ УНИШТАВА ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ У СРБИЈИ, ПРИПРЕМАЈУЋИ ТЕРЕН ДА ГА ПРИВАТИЗУЈЕ И ПРОДА СТРАНИМ ИНВЕСТИТОРИМА.

Због свега тога....
Народна Јака Србија ће стати раме уз раме са запосленима, њих 1.200 и ми заједно са њима ћемо формирати ЖИВИ ЗИД и телима бранити имовину болнице, која само може да се затвори, уколико се заплене апарати и возни парк (покретна имовина)– То у преводу значи да стаје операциони програм, нема порођаја…
.У 9 сати у понедељак 22. маја долазе извршитељи да плене покретну имовину болнице због парчета земље, које су уредно купили па продали, и које деценијама није у његовом власништву.
Ток дешавања:
Спорно парче земље је у окторбу 1960. године национализовала држава, а затим га је 1963. КБЦ “Др Драгиша Мишовић ” купио од Народног одбора Општине Савски ценац и платио га у три рате. Све би то било у реду да ту земљу од свега 12 ари, није у међувремену променило још два власника. Прво га је од болнице “Др Драгиша Мишовић” купио Дом часних сестара, које су ту изградиле кућу, а затим су ту земљу 1992. продале предузећу “Колинг”, које је у стечају и које је и дан-данас уписано на тој парцели
Поступак против болнице покренут је 2011. године. Власница земљишта, која ју је добила у наследство од стрица, добила је правоснажно случај на суду и прошле године је дошло решење о извршењу. Болница је власници исплатила три милиона динара а како нису имали више, рачуни болнице су блокирани, па су им у априлу извршитељи закуцали на врата, а по имовину долазе у понедељак.
У међувремену, требало је на миран начин да се реши спор. Помињало се и да ће Симонида одустати од потраживања, чак је  изјавила да је задовољна сумом новца коју је већ добила од болнице, али је очигледно дошло до новог преокрета. На штету болнице.

Држава припрема РАСПРОДАЈУ и увођење у здравствени систем Србије Турску компанију "ACIBADEM HOSPITALS GROUP" признату у својој земљи. Већ постоје одређени потписани уговори за лечење наших држављана у Турској а у припреми је ПРИВАТИЗАЦИЈА КЛИНИЧКОКОГ БОЛНИЧКОГ ЦЕНТРА у Београду овој компанији. 
И не само тог центра, већ и осталих по проиритету... 
То је та фоскула БРЖЕ,ЈАЧЕ, БОЉЕ...али коме и куда.


Игор Д. Јакшић
Председник
Народна Јака Србија 

Нема коментара:

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...