недеља, 20. јануар 2019.

Путин и политичке сенке над Србијом од бомбардовања до данас-Игор Д. Јакшић лидер-Народна Јака Србија Народная Сильная Сербия


Издаја Националних интереса и издаја сарадње са братском Русијом свих Српских власти од бомбардовања до данас, створила је однос Руске Федерације и Србије који се мора и треба посматрати кроз хронолошку призму догађаја и повлачења потеза у последње две деценије ове две државе. Просто речено ко је шта и како урадио у глобалној политици.
Моје мишљење је да целокупна Српска државна политика од доношења вишестраначког парламентаризма па до данас, а данас је стање још и најтеже,  апсолутно усмерена против Српских националних интереса, што неумећем вођења државе, што намером директно финансијски подстакнутих од глобалних сила Америке и појединих држава Европске Уније.


Да се вратимо хронологији повлачења потеза Српских владајућих издајника враћајући се уназад. 
А кад кажем издајника, морам нагласити да они нису могли бити на тим местима а да нису били удружени са другима, иза њих су стајале њихове странке, људи и покрети. Тако да сви ви размислите и сетите се ко је са ким био у коалицији и блиској сарадњи.

2002' године Путин и Руска Федерација, повлаче Руску војску са територије Србије на Косову и Метохији по захтеву Српских власти.(Бориса Тадића)


Крајем 2002. и почетком 2003. год.  Борис Тадић упућен је од тадашњих Српских власти на такозвано безебедоносно усавршавање у САД у стејт депратмент и НСА. Касније постаје министар одбране Србије а потом и Председник Србије. Од тада па до данашњих дана сваки наредни министар одбране је прошао тај "АМЕРИЧКИ КУРС" Шутановац, Вучић, Ђорђевић, Вулин.


2006. год. Вук Јеремић као министар иностраних послова са овлашћењем тадашње Владе Србије и министарства одбране, потписује спразум са Нато "Партнерство за мир" , након чега је потписан и безбедоносни споразум о размени поверљивих информација, чиме Србије постаје АКТИВАН придружени члан Нато-а.( са свим бенефицијама сталног члана)

2006' Борис Тадић при промени Устава на основу безначајних анкета а не расписивањем референдума где би се грађани јасно одредили, инплементира у Устав да се Србија креће у правцу придруживања Европској Унији.

2013. год. Вучић УНАПРЕЂУЈЕ  и доводи Србију у положај "ВИШЕ" сарадње са Нато потписивањем споразама ИПАП (Индивидуални план партнерства са НАТО-ом који је вид међусобне сарадње међу државама алијансе и трећих земаља, који предвиђа савезничке међусобне односе и стратешко војно партнерство – EADaily)

2013. год. Вучић и Дачић потписују "Бриселски споразум" према коме  овај двојац предаје "де јуре" северни део Косова на управу терористичкој организицаји. Чиме су ликвидирали Српско судство и структуре безбедности(полицију) и предали део суверне територије Републике Србије.

2014. год. Вучић доноси одлуку да држава Србија смањи субвенције пољопривредној производњи, како би на тај начин оправдао званични Београд пред Руском Федерацијом, да не може и да Србија није у стању, да својом пољопривредном производњом надоместити  Европске произвођаче који су се повукли са Руског тржишта после увођења Европских санкција. Српска власт је тада увела ограничење у размени робе са Русијом. Што чини једну врсту санкција.

2015. год. Вучић потписује кључни споразум "СОФА" техничке протокол(Сагласност у статусу сила – међународни уговор који регулише правне одредбе оружаних сила једне државе или војног блока у случају њиховог налажења на територији друге државе – EADaily).

2017. год. Србија постаје члан борбене групе "ХЕЛБРОК" (борбена група ЕУ у чијем саставу се такође налазе Румунија, Бугарска, Кипар, Грчка, Украјина)


ПОСЕТА ПУТИНА

Свако  је могао видети став Руског Председника око питања Косова и Метохије где је био прецизно јасан, РЕЗОЛУЦИЈА 1244 у којој НЕМА РАЗГРАНИЧЕЊА. Резолуција јасно прецизира да је КОСОВО И МЕТОХИЈА СУВЕРЕНА ТЕРИТОРИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.
За мене не постоји никаква неопходност да се решава Косовско питање разграничењем, оно је већ решено Резолуцијом 1244. и уз помоћ Русије која је део те исте Резолуције ово питање може да се реши за један дан. Међутим интересовање садашњих власти за то мањка.
Кључна порука Путина Српском народу је било директно питање Вучићу на конференцији за новинаре, зашто на Косову а по резолуцији 1244  није спровео члан у коме се наводи да безбедоносне снаге Србије морају учествовати са Међународним снагама на Косову. Директно и јавно је оптужио Вучића за предају институција безбедности и судске власти, терористичким властима кроз потписивање Бриселског споразума.
Бриселски споразум се налази у директној супротности са Резолуцијом 1244 .
Што се ордена тиче, Руси поштују традицију Царске политике. Путин је овим чином постигао троструки ефекат, по мени најбитнији показао је Српском народу да га се није одрекао,заборавио и да гаји емотивни однос према Српском народу. Други, показао је светској глобалној сили да се не може баш олако понашати према Србији јер иза ње стоји Сибирски медвед и довео у незавидну ситуацију Вучића и његово правдање својим шефовима на западу.
 И треће, ко имало чита Руску литературу Гогоља и Чехова и сам Путин је неколико Путина то јавно изјавио, схватиће да се "ОРДЕНИСАЊЕ" често упражњава и организује баш онима којима желе показати да Русија такве шање у историју и на њих више не рачуна. 

Надам се да је овај шарлатан који тренутно представља Србију то схватио баш на тај начин.
Пса и тај чин шарлатанске међународне политике на највишем нивоу, нећу ни коментарисати. Јер исувише сматрам тај чин непримерен у тој ситуацији.


Србија је суштински окупирана земља и та окупација изгледа управо овако као што сам навео у хронологији. Окупација која се спроводи преко домаћих издајника се наставља и данас, и све је већа и већа. 
Због свега овога како може Русија да подржава било какву одлуку Београда под овом и бившим властима. 

Не може Русија бранити Србију а да то Србија не тражи, Русија тренутно гледа сопствене геополитичке интересе и чека некога који ће се појавити из народних редова, који ће Србију повести исправним путем. 

Игор Д. Јакшић

Нема коментара:

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...