недеља, 1. децембар 2019.

UDARNA VEST:MIGRANTI NADIRU U SRBIJU-UŠLO 27.000, USPAVANA SRBIJA ĆE SE PROBUDITI KAO ISLAMSKA DRŽAVA








Broj migranata dvaput je veći ove nego prošle godine, a do sredine novembra u Srbiji je registrovano oko 27.000 ulazaka migranata i izbeglica, dok se očekuje da do kraja godine bude više od 30.000, izjavio je šef beogradske Kancelarije UNHCR-a Hans Fridrih Šoder.

Kako prenose „Večernje novosti“, prema njegovim procenama, za sada, ipak, nije na pomolu migrantska kriza poput one iz 2015. godine.
Samo u oktobru registrovana su 4.123 dolaska, što je za 500 više nego mesec pre toga. Na jučerašnji dan u centrima je smešteno 4.302 migranta, a mesta ima i dalje jer su kapaciteti 6.000 ležajeva.
Oko 10 odsto ove populacije čine deca bez pratnje, kojima je teško odrediti tačne godine, jer nemaju dokumenta ili imaju lažna.
„Bez pratnje smo ove godine registrovali oko 3.000 dece, u svakom trenutku ih u Srbiji ima 400 do 500, a svako treće odluči da ostane neko vreme. Najveći broj su dečaci iz Avganistana“, kaže Šoder i dodaje da su oni najranjivija kategorija i na meti svih vrsta eksploatacije.

Нема коментара:

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...