понедељак, 14. новембар 2016.

Србија се незванично одрекла Косова,дозволила доделу МЕЂУНАРОДНОГ позивног броја 383

Београд и Приштина постигли су споразум о телекомуникацијама који укључује и несметан рад „Телекома Србије“ на Космету.

На основу тог договора имовина „Телекома“ преноси се на „МТС д.о.о“, ћерку фирму „Телекома“ на Косову и Метохији.
Споразум осигурава и троцифрени позивни број за географску област Косова и Метохије који ће затражити Србија, док ће позиви између места у централној Србији и оних на Косову и Метохији бити третирани као међуградски.
Косовска министарка за дијалог с Београдом Едита Тахири саопштила је да је Косово добило међународни телефонски позивни број 383, јавила је приштинска телевизија КТВ.
Према речима Едите Тахири, добијање међународног позивног телефонског броја резултат је интензивних разговора између представника Косова и Србије уз посредовање Европске уније.
У саопштењу на које се позива КТВ, наводи се да је Косово добило државни међународни телефонски број 383 који ће јој доделити ИТУ (Међународна унија за телекомуникације) и оцењује да то „представља велики успех дијалога у Бриселу и изузетну добру вест за нашу државу и њене грађане“.
У оквиру постигнутог споразума, каже се у саопштењу, Србија је дужна да до 3. децембра ИТУ достави писмо у којем изражава слагање да се Косову додели међународни позивни телефонски број. Косово се обавезује да да привремену и ограничену дозволу телефонској компанији мтс.д.о, која треба да буде регистрована према законима Косова.
ИТУ ће 15. децембра доделити Косову позивни број 383, док ће се сви међународни позивни бројеви које користе фиксни и мобилни провајдери на Косову – 381,377,386 бити избачени из употребе.

КОСОВО ЈЕ ПОСТАЛО МЕЂУНАРОДНИ ФАКТОР ДОЗВОЛОМ СРБИЈЕ
БРАВО ВУЧИЋУ 

Игор Јакшић
"ЈАКА СРБИЈА"

Нема коментара:

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...