субота, 19. новембар 2016.

Jaka Srbija:SRBIJA LEŽI NA 180 MILIJARDI DOLARA!Rudno bogatstvo koje se krije s namerom da se drzava totalno obezvredi i prodaju svi resursi

Zašto to ne koristimo?
Rudno bogatstvo koje se krije samo ispod rudnika Resavica vredi 10 puta više od spoljnog duga Srbije, a premašuje i ukupni dug svih zemalja bivše Jugoslavije.
U Srbiji mrki ugalj čini 85% ukupne proivodnje struje, dok se u SAD od ovog energenta proizvede polovina električne energije.
To vam govori mnogo!
Trenutni proizvodni kapaciteti JP Resavica su oko 600 000 tona kubika godišnje.
Eksploatacija mrkog uglja vrši se u Rembasu, Bogovini, Soko Banji, Krepoljinu i Sjenici.
No osim mrkog, ovaj rudnik je izvor i kamenog uglja, ali poseduje i 7 i po miliona tona borskog minerala u Baljevcu na Ibru, vrednog oko 500 miliona evra.
Takođe, od dva posto antracita u svetu jedan deo iskopava se u Zaječaru.
Rezerve od preko dve milijarde tona uljnih škriljaca u Aleksinačkom području, prema procenama stručnjaka tokom nekoliko decenija eksploatacije mogle bi da donesu dobit od oko 60 milijardi dolara prodajom nafte i naftnih derivata.
Sve ovo ukazuje na jedno: Srbija ne koristi rudni potencijal koji ima, i koji bi mogao da joj obezbedi i energetsku, i finansijsku stabilnost.
Ko namerno obezvredjuje Srbiju i njeno stanovnistvo po nalogu Brisela i Vasingtona?

Igor Jaksic
"Jaka Srbija"

Нема коментара:

Најчитанији пост

ЈАКА СРБИЈА-Српска племићка породица Јакшић “Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске породицe Јакшић”

“Иван IV Грозни, први Pуски цар,потомaк српске светородне породицe Јакшић” Руски форензичари су пре неколико година успели да реконст...